Centralna proslava jubileja Univerziteta Crne Gore

Javni poziv za prikupljanje ponuda – davanje u zakup poslovnih prostora
April 19, 2024
Peto državno takmičenje u okviru Svjetske olimpijade u robotici
May 19, 2024

Centralna proslava jubileja Univerziteta Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je promijenio društvenu paradigmu Crne Gore i izgradio zemlju u kojoj se sloboda osvaja znanjem. To je poručeno večeras na centralnoj proslavi jubileja UCG – 50 godina doprinosa obrazovanju, nauci i kulturnom stvaralaštvu, održanoj u Univerzitetskom sportsko kulturnom centru u Podgorici, 29. aprila 2024. godine.

„Danas, snažno osjećamo impulse poleta onih koji su utemeljili Univerzitet prije pola vijeka. Rijetko se kad u prošlosti Crne Gore, usudom istorijskih neprilika, moglo razmišljati strateški, decenijama unaprijed. Na sreću, te 1974, vrijeme i ljudi su postigli potreban i plodonosan sklad iz kog je rođen Univerzitet“, kazao je rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović, otvarajući događaj koji je okupio brojne zvanice – državne zvaničnike, predstavnike akademske zajednice, diplomate, studente, i druge goste.

„U izuzetnoj, prometejskog viziji, znali su utemeljivači da će Univerzitet Crne Gore biti ta vatra oko koje će se okupljati najvredniji koje ova zemlja ima. I nema sumnje, nadali su se da će se njegovi dragocjeni plodovi vratiti opet ovoj zemlji i njenim ljudima”, istakao je rektor Božović.

Kompletna vijest dostupna na sljedećem linku.