O privrednom društvu

 

Univerzitetski sportsko-kulturni centar otvoren je 17. novembra 2015. godine, na svečanosti kojom je obilježen i Međunarodni dan studenata. Vrijednost objekta je oko 3. 300.000 €, a dvorana ima preko 5. 400 kvadratnih metara i 770 mjesta na tribinama.

Univerzitetski sportsko-kulturni centar, osim dvorane i pratećih sadržaja za razne sportove, ima i multimedijalnu salu koja će služiti i kao kulturno-informativni centar Univerziteta Crne Gore. Otvaranjem objekta zaokružen je univerzitetski kompleks, nakon što je 2013. godine otvoren Novi studentski dom, a studenti su dobili dodatni sadržaj, odnosno mjesto koje će unaprijediti njihov sportski, kulturno-umjetnički i zabavni život.

Glavni grad dobio je objekat koji će ponuditi zainteresovanim subjektima usluge za organizaciju sportskih, kulturno-umjetničkih i zabavnih manifestacija, a sve to uz atraktivnu lokaciju, moderan izgled i opremljenost svim potrebnim dodatnim sadržajima.

Univerzitet Crne Gore je uz saglasnost Vlade Crne Gore, kompletirao potrebnu proceduru i registrovao Univerzitetski sportsko-kulturni centar d.o.o. u Centralnom registru privrednih subjekata dana 8. aprila 2016.