Sportska dvorana

Sportske manifestacije čine glavni dio aktivnosti koje se realizuju u objektu. Dvorana se može koristiti za sve kolektivne sportove, ali i za organizaciju  takmičenja u borilačkim sportovima i drugih sličnih manifestacija. Osim treninga u dvorani se mogu održavati i utakmice kako republičkog, tako i međunarodnog karaktera. Dvorana se izdaje sportskim klubovima i savezima, asocijacijama koje se bave organizovanjem sportskih priredbi, a ispunjava sve potrebne uslove i ima adekvatan kapacitet od 770 mjesta, pa se mogu organizovati i utakmice republičkog i međunarodnog karaktera.

U dvorani se mogu organizovati treninzi sportskih klubova i reprezentativnih selekcija kako u kolektivnim, tako i u borilačkim sportovima.

Objekat se nalazi u centru grada, ima adekvatan broj parking mjesta (30-ak mjesta za automobile i dva parking mjesta za autobuse, uz mjesta namjenjena za osobe  invaliditetom) i svlačionice, sportske rekvizite u skladu sa međunarodnim standardima, što znači da može da ispuni sve uslove koje postavljaju klubovi i savezi.

U Podgorici postoji veliki broj sportskih klubova u kolektivnim sportovima koji se takmiče u republičkom rangu i naša dvorana može im ponuditi saradnju za korišćenje termina za treninge, ali i za organizaciju utakmica, jer je kapacitet od 770 mjesta adekvatan da se zadovolje potrebe takvih događaja. U dvorani su se do sada organizovale utakmice klupskog karaktera kako na nacionalnom i regionalnom nivou, tako i međunarodni mečevi. Takođe, i reprezentativne selekcije koristile su Univerzitetski sportsko-kulturni centar za organizaciju mečeva nacionalnog i međunarodnog karaktera.

Univerzitetski sportsko-kulturni centar je objekat koji se tokom ljeta može koristiti za organizaciju prvenstava ili takmičenja međunarodnog karaktera. Podgorica je gotovo svake godine domaćin nekog međunarodnog takmičenja u mlađim kategorijama, održavaju se i državna takmičenja u raznim sportovima.

Termine u dvorani koriste i studenti za organizaciju liga i u rekreativne svrhe posredstvom studentskih sportskih društava, a prethodno je navedeno da su termini na raspolaganju i klubovima i reprezentativnim selekcijama.